Als je niet gelukkig bent met jezelf

Als je niet gelukkig bent met jezelfAls je niet gelukkig bent met jezelf, verwacht je dat een ander het je geeft. Het is heel simpel. Als je niet gelukkig bent met jezelf, van wie verlang je dan dat die het je geeft? Een ander. En dat geeft alleen maar strubbelingen en irritaties. Je wilt namelijk op een bepaalde manier je gelukkig voelen en dat is voor iedereen verschillend. De enige die dat voor zichzelf kan voelen, is ieder voor zich. Een ander kan je dat niet geven.

Datgene wat een ander je dan geeft, zal nooit goed zijn, of genoeg zijn. Je verwacht namelijk een bepaald gevoel. Vergeet het maar, een ander zal je dat nooit kunnen geven. Je snapt nu, dat al die verwachtingen die je hebt, bij een liefdesrelatie, je mooi bedrogen uit zal gaan komen.

Je zult toch echt eerst gelukkig moeten zijn met jezelf en ook nog op alle vlakken, je uiterlijk, je innerlijk, de dingen die je doet, het werk wat je uitvoert, de plek waar je woont. Het telt allemaal mee om jou dat gevoel van geluk te geven. Maar het belangrijkste is het gevoel van binnen. Dankbaarheid, tevredenheid.

Wil dat zeggen dat je dan eerst maar op zoek moet naar het geluk in jezelf? In feite wel. Je kunt ook samen er mee aan de slag. En laat dat nou de essentie van een liefdesrelatie zijn. Samen een krachtbron van liefde. Waarbij beiden de juiste bereidheid hebben om elkaar te ondersteunen in de groei naar eigenliefde.

Maar ja, zeggen wij dan van Spiritueel Rotterdam, zolang je niet weet dat geluk ook uit jezelf zult moeten putten, zul je een liefdesrelatie eerder ondermijnen, dan laten floreren. Constant ben je dan op zoek bij je partner om jou dat gevoel te laten geven, wat je diep van binnen wilt voelen.

Zie je het al voor je? Je doet een aankoop, helemaal verliefd en je hebt er een beeld bij, laten we een spiksplinternieuwe auto nemen. Je bent er dolgelukkig mee. Zodra die voor de deur staat, start de auto niet. Domper, maar goed, garantie, richting garage en jawel. Ze lossen het op. Binnen een week weer een reparatie aan de auto. Je humeur begint toch er wel onder te lijden. Want de aankoop, zoals je je had voorgesteld, voldoet op geen enkele manier aan je verwachtingen.

En zo is het dus ook met een relatie. Als je hoge verwachtingen er van hebt, dat je nu het geluk gevonden hebt, ga je van een koude kermis thuiskomen. Dat romantische gevoel zal er even zijn. Maar je blijft kijken naar je partner. Die moet jou voeden met geluk!

Constant wil je van de ander een bevestiging. Wil je dat die zorgt voor dat wow gevoel. Dat kan de ander niet. En sterker nog, die wil niet alleen in de relatie klaarstaan voor de ander. Die wil ook van de ander het een en ander voelen.

Velen zijn zich er niet van bewust dat ze eerst gelukkig met zichzelf moeten zijn, willen ze geluk in een relatie samen kunnen gaan verdubbelen, zegt paragnoste Stefanie van Spiritueel Rotterdam. Ze is een kei in zelfliefde en bewustwording en weet jou heel goed te laten zien en voelen waarom liefdesrelaties niet werken.

Verwachten dat een ander jou dat gelukzalige gevoel zal komen geven, is jezelf wijsmaken, dat een ander er voor jou is, om je te komen te entertainen. Dan ben je een avondje uit en heb je het heel erg naar je zin. Relationeel is dit niet de juiste weg. Daar zullen beiden diep van binnen met zichzelf gelukkig en tevreden moeten zijn, wil je met elkaar realistisch, zonder verwachtingen een relatie invulling kunnen geven.

Paragnost Stefanie van Spiritueel Rotterdam is zeker een keer een gesprek waard, als jij niet gelukkig bent, met wie je bent en het beeld bij een relatie hebt, dat de ander jouw leven een positieve boost gaat komen geven.