We hebben onze intuïtie niet voor niets

intuïtieWe hebben onze intuïtie niet voor niets. We worden met een prachtige toolkit geboren. We maken in de praktijk er veel te weinig gebruik van. Want wat denk je van je intuïtie? Die je waarschuwt bij gevaar. Die je vertelt als iemand niet te vertrouwen is. Die aangeeft dat iets juist goed is om te doen. Jouw intuïtie is als een kompas. Maar dat moet je dit kompas wel toepassen!

We krijgen te vaak mensen aan de telefoon die helaas geen gebruik maken van hun kompas, geeft medium Anissa van Spiritueel Rotterdam aan. Als je dan uitlegt een aangeeft wat er feitelijk aan de hand is, dat ze allerlei waarschuwingen hebben gekregen. Dan hoor je vaak. Klopt, ik wist binnen een paar weken al, dat ik mijn partner, nu mijn ex niet kon vertrouwen.

Of, ik heb altijd al gedacht dat er iets niet klopte. Dan vragen wij, mediums en paragnosten af, waarom luisteren er eigenlijk zo weinig mensen naar hun intuïtie? Of beter gezegd, waarom negeren ze het en acteren ze er niet naar.

Een van je machtigste wapens om altijd in je eigen kracht te blijven staan, is een mens zijn kompas. Als je dat serieus neemt, weet je vrijwel altijd wat er speelt. Waar je op moet letten, wat wel goed is en wat niet. Je voorkomt er zoveel leed, verdriet, problemen mee.

Je kunt je afvragen, waarom gebruikt een mens het niet. Daar is een hele simpele verklaring voor, we activeren het niet, als we in de groei van ons leven zijn, geeft medium Anissa van Spiritueel Rotterdam aan. Je kunt eigenlijk wel stellen, dat ons kompas monddood wordt gemaakt. Overschreeuwt door alles wat we wel moeten.

En daarom zijn wij er. Een spirituele hulplijn, want daar komen al de mensen op een gegeven moment terecht die niet hebben leren luisteren en acteren naar hun intuïtie. Ze zijn gaan luisteren naar anderen. Ze hebben zichzelf eigenlijk verloochent. Dan volg je niet je eigen pad. Je volgt de mening van een ander.

En weet je, wij spiritueel consulenten vinden het niet volgen van je eigen pad, best wel eng. We zien namelijk de gevolgen er van dagelijks terug. Mensen die zijn vastgelopen in relaties. Op hun werk, met hun financiën. Te goeder trouw gehandeld hebben. In de maling zijn genomen. Gemanipuleerd. En ondanks dat ze zich daardoor diep ongelukkig voelen, niet kiezen voor zichzelf.

Want op het moment dat je trouw blijft aan je eigen kompas, dan blijf je trouw aan jezelf. Kijk naar de tijd waarin we nu zitten. Een tijd waarin een ieder eigenlijk alleen maar op zijn eigen intuïtie zou moeten varen. Er is zoveel sprake van verkeerde informatie. Het overhalen van mensen iets te doen, waar ze gevoelsmatig niet achterstaan en het dan toch doen en later spijt krijgen. Enorme spijt.

We kunnen ze als mediums, paragnosten waarzegsters hiervoor niet behoeden. We kunnen ze wel helpen om te leren luisteren naar hun intuïtie. Zodat ze in het vervolg hun eigen koers gaan varen. Ze niets meer aantrekken van hun omgeving. Want met name de omgeving, kan ons momenteel enorm beïnvloeden.

Als je dat doorhebt, dat geeft je kompas aan, trap je nergens in. Dan realiseer je je, mijn leven, mijn lichaam, mijn gezondheid. Ik beslis. Ik trap niet in gladde praatjes, die dagelijks worden herhaalt. Ik blijf trouw aan mijzelf.

Gelukkig kunnen wij heel veel mensen helpen hun eigen pad voortaan te gaan bewandelen. Maar het zou veel beter zijn als we vanaf begin dat we voet op de aarde zetten, al leren op de juiste manier gebruik te maken van onze intuïtie. Het scheelt zo ongelooflijk veel ellende en stress!