Problemen op ons pad zijn kansen tot bewustzijnsverruiming

Problemen op ons padProblemen op ons pad zijn kansen tot bewustzijnsverruiming. Waar we ons van bewust zijn, is maar een topje van de ijsberg. En om die reden komen we regelmatig in de problemen. Omdat we de kennis dan nog onvoldoende hebben en die op kunnen doen, als we tegen een probleem aanlopen.

Nu is het ene probleem het andere probleem niet. Leren met een computer om te gaan, dat zien we vaak niet als een probleem. We zien dat als, we hebben de kennis nog niet. Het raakt ons dus ook niet heel diep van binnen.

We kunnen dan twee dingen doen. Of we laten het zo en we doen die kennis om een computer te gebruiken, niet op. Daar valt mee te leven. Of we gaan ons er in verdiepen en flink oefenen. Dan kunnen we ineens wel gebruikmaken van de mogelijkheden die een computer kan bieden.

Maar er zijn ook heel veel problemen die ons wel raken en waar we, met de kennis die we dan hebben, maar heel lastig vinden om bijvoorbeeld op te lossen, of mee om te gaan. Die we op ons pad krijgen en niet zomaar van kunnen zeggen. Nou dan laat ik het maar, of het is op te lossen.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld een fikse ruzie met iemand die je dierbaar is. Die ruzie is dan zodanig uit de hand gelopen, dat je allebei de behoefte hebt je punt te maken en er onderling niet meer uitkomt.

Beiden vinden dat ze gelijk hebben. En in zulke situaties is dit probleem een kans tot bewustzijnsverruiming. Vaak gaan we dan in ons hoofd aan de slag, met zinnen als, wat een idioot zeg, dat je zo kunt doen. Zoek het maar uit. Ik ga toch echt niet mee in jouw fratsen. Wat denk je wel. Deze situatie, wat een probleem is, is bij uitstek een moment om eens contact op te nemen met een spiritueel medewerker van Spiritueel Rotterdam.

Daar kun je je verhaal kwijt en als het een geliefde betreft, vernemen of dit contact wel weer goed gaat komen. Want diep in ons hart is dat wat we toch altijd wel weer graag willen. En daarnaast kan de spiritueel consulent van Spiritueel Rotterdam je zomaar eens helpen, zonder dat jij het in de gaten hebt om je bewustzijn te verruimen.

Vaak gaat dat ongemerkt. Het medium dat je raadpleegt, of de paragnost, hoort wat jij vertelt. Die zit er niet emotioneel in en kijkt met een spirituele blik in plaats van een aardse blik. Dat betekent dat spirituele hulpverleners bij uitstek geschikt zijn om je bewustzijn door te laten verruimen.

Het medium van Spiritueel Rotterdam dat je spreekt, zal je op een subtiele manier vanuit diverse invalshoeken de situatie laten bekijken. Ze zal ook bijvoorbeeld aangeven, dat we als mens maar het topje van de ijsberg zien.

Zo was er een moeder die het contact met haar dochter maar niet kon krijgen, zoals ze zelf wenste en voor ogen had. Ze begreep maar niet waarom haar dochter altijd dwars lag. Ze elkaar maanden en soms jaren niet spraken. En toch als er dan weer contact was, ging het even goed en vlogen de verwijten naar elkaar weer over tafel.

Dit is zo’n mooi probleem om het bewustzijn te verruimen. Want in feite worstelen beiden met exact hetzelfde. De dochter neemt de moeder iets kwalijk. De moeder neemt de dochter iets kwalijk. Als je dit aangeeft, dan zal de cliënt op een bepaalde manier er op reageren.

Diegene die niet toe is aan bewustzijnsverruiming zal zich er (nog) niet in herkennen. Diegene die er wel aan toe is, zal het zien als een eye-opener. Je kunt je bewustzijn namelijk alleen maar verruimen als je er voor open wilt staan. En vaak ga je, bij ernstige problemen op zoek naar een spirituele hulplijn. Spiritueel Rotterdam is een van de bekenden. Juist op de momenten dat je vastloopt, zijn dat de beste momenten op je bewustzijn te verruimen. Dan ontstaat er een andere blik op de situatie en niet alleen dat. Je begrip voor anderen wordt ook verruimd. En waar kun je dan niet beter terecht dan bij Spiritueel Rotterdam!