Kiezen voor eigenliefde of ben je dan narcistisch

Kiezen voor eigenliefde of ben je dan narcistischKiezen voor eigenliefde of ben je dan narcistisch. Waar vroeger de mens zichzelf helemaal wegcijferde, is er tegenwoordig een andere trend gaande. Voor jezelf kiezen. Maar neigt dat dan niet naar narcisme? Wij van Spiritueel Rotterdam zijn de mening toegedaan, van niet en we leggen graag onze visie er over uit.

Narcisme, dan is er sprake van zelfverheerlijking. Er wordt constant in een spiegel gekeken, waarbij de persoon in kwestie zijn eigen spiegelbeeld, als het mooiste, geweldigste en prachtigste vindt, waar niemand aan kan tippen.

Het woord narcisme komt van de figuur Narcissus uit de Griekse mythologie. Narcissus wees volgens het verhaal alle romantische avances af en werd als straf verliefd op zijn eigen spiegelbeeld. Je ziet dit is zelfverheerlijking. Is eigenliefde dat ook?

Nee, zeker niet. Eigenliefde heeft op geen enkele manier trekken van narcisme. Is eigenliefde dan niet egoïstisch ook? Nee, ook daar blijft het ver van weg. Mastermediums leven vanuit eigenliefde. Als ze dat niet zouden doen. Hoe weten ze dan hoe ze jou als klant wegwijs kunnen maken in al je vragen over liefde & relaties?

En nu komen we direct bij de kern van eigenliefde. Het beeld dat we er bij hebben is dat de persoon in kwestie naast zijn schoenen loopt. Graag veel aandacht wilt ontvangen. Beter wil zijn dan anderen. Manipulatieve trekjes heeft. Dat is zoals we er vaak over denken.

Hoe komt het dat we eigenliefde associëren enerzijds met narcisme en anderzijds met egoïsme? Dat komt door hoe we vroeger leefden. Vroeger werd ons wijsgemaakt dat we alles wat we in ons hadden, aan anderen moesten geven.

Ook wel dienen genoemd. Je diende als het ware iemand, een verheerlijking. Dat kon een God zijn, een koning, die bepaalde immers alles. En je volgde onderdanig, let op het woord onderdaan, de bevelen op. Je wist als mens eigenlijk niet beter.

Maar schijnbaar functioneerde dit systeem niet, anders zouden we nu niet wereldwijd in een transformatie zitten. Een transformatie, is gaan leven volgens andere denkwijzen en patronen. Steeds meer en meer komen erachter dat het dienen en verafgoden van één persoon als een God of koning, helemaal niet de bedoeling is.

Ieder mens is vrij. Vrij om te doen en laten zoals die zelf zijn aardse leven wil leven. Niemand mag dat in feite voor een ander bepalen. En dan komt eigenliefde om de hoek. De huidige tijd vraagt om eigenliefde. Vrij voelen vraagt om eigenliefde.

Waar vroeger eigenliefde uit den boze was, zijn we nu terecht gekomen in een tijdperk waar eigenliefde zo langzamerhand een must wordt. De wereld wordt steeds geavanceerder. Vraagt steeds meer van ons. Maar met name het vrij mogen zijn, vraagt iets van ons. Het vraagt om eigenliefde.

Wij van Spiritueel Rotterdam voeren dagelijks gesprekken met klanten die allemaal vastgelopen zijn. Ze denken met hun partner, familie. Met hun werk, ze maken zich grote zorgen. Maar ze zijn niet vastgelopen met waarvan ze denken dat ze zijn vastgelopen. Ze zijn met zichzelf vastgelopen. Ze worstelen met een oude en een nieuwe ik.

De oude ik die nog moeite heeft met eigenliefde. De nieuwe ik die er naar snakt. Maar hoe kom je daar? Door te bellen of te chatten met een Mastermedium, dat is de ultieme oplossing. Dan hoor je wat eigenliefde is, waarom het zo belangrijk is vanuit eigenliefde je leven te leiden. Welke voordelen daar aan zitten en hoe je er kunt komen. Dit is de kracht van een Spiritueel Rotterdam.