Het eigen weten wordt zwaar onderschat

onderschatHet eigen weten wordt zwaar onderschat. We hebben geleerd een ander te geloven, en er op te vertrouwen. Want helaas leren we niet op onszelf te leren te vertrouwen. Dus luisteren we naar anderen en volgen hun raad op. Dat doen we omdat we heus zelf het antwoord wel weten, want het eigen weten staat altijd aan. We hebben alleen niet geleerd er naar te luisteren. We hebben geleerd naar anderen te luisteren.

Als jij niet naar je eigen weten luistert, volg je niet je eigen pad. Je volgt het pad van een ander. Dat pad is niet jouw pad. Dat kan niet, loop je door vast, want ieder mens heeft alleen maar zijn eigen pad. Er is een hele logische verklaring voor waarom de mens zijn eigen pad niet bewandeld.

We worden namelijk van ons eigen pad gehaald. Je leert te doen wat je wordt opgedragen, voorgeschoteld. Om in het plaatje te passen, zoals ze ons graag willen zien. We worden zelfs zodanig weggehaald van ons eigen pad, dat de verbinding in onszelf er door verdwijnt.

Dan is er geen eigen weten meer. Dan is er een illusie gecreëerd, waarin je bent gaan geloven. Die illusie is zo sterk dat je er van overtuigt bent, dat deze klopt. Ondertussen doe je ongelooflijk je best om deze illusie in stand te houden. Maar ondertussen maak je je lijf er door kapot.

Je belandt in een burn out, een vreselijke vermoeidheid en overspannenheid. Het eigen weten wordt zwaar onderschat. Je hebt eigenlijk dan nog nooit naar je eigen weten geluisterd, laat staan er naar gehandeld.

Het eigen weten is niet je geweten. Het eigen weten is een antwoord op al je vragen waar je in je leven mee kunt zitten of geconfronteerd mee wordt. Het geweten voel je wel als je niet handelt naar je eigen weten.

Waarom handelen zo ongelooflijk veel mensen niet naar hun eigen weten? We stellen de vraag aan een medium van Spiritueel Rotterdam. Vanuit spiritueel oogpunt gezien kunnen wij, mediums heel goed begrijpen dat veel mensen niet luisteren naar hun eigen weten. Er wordt praktisch niemand iets meegegeven op spiritueel gebied. Daar is een reden voor. Als we mensen spiritueel gaan opvoeden, dan gaan ze te veel hun eigen weg. Dat is onhandig. Krijgen we te veel meningen. De mens ziet dat als lastig. Terwijl juist het tegenovergestelde zal gaan geburen.

De vraag die we ons hierbij als mediums van Spiritueel Rotterdam stellen, is. Is dit een bewuste keuze, dat spiritualiteit buiten de deur wordt gehouden? Of zijn diegenen die het beleid bepalen zich er totaal niet van bewust hoe belangrijk spiritualiteit is voor de mens.

Als we zien wat om ons heen gebeurt, zou je voorzichtig kunnen gaan denken. Het lijkt wel of ze het bewust doen.

Het is namelijk makkelijk om een bevolking onder de knie te houden. Als mensen afhankelijk zijn van de mening van een ander. Dan zijn ze gehoorzaam en gewillig. Ze vertrouwen dan op anderen, omdat ze niet beter weten.

Kijk, daar komt het beter weten, wat wij als mediums van Spiritueel Rotterdam het eigen weten noemen, om de hoek. De mens mag niet meer weten dan nodig is. Maar wij zijn juist de hele dag bezig iedereen te leren te luisteren naar hun eigen weten en waarom?

Omdat de persoon zelf er zo ongelooflijk veel baat bij heeft. Die loopt psychisch niet meer vast, wat zijn mentale en lichamelijke gezondheid ten goede komt. Daarnaast wordt iemand die handelt naar eigen weten, heel zelfstandig. Die kan zijn eigen problemen oplossen. En een ander voordeel is, dat deze persoon veel ruimdenkender wordt. Wat zijn weerslag heeft op anderen. Die in zijn waarde laten. Helaas wordt het eigen weten nog zwaar onderschat. Maar wij van Spiritueel Rotterdam gaan door, met iedereen die er aan toe is, te helpen te gaan handelen naar eigen weten. Dan handel je namelijk ook naar eer en geweten.

Maar ook voor jezelf, wat het beste is. Problemen bestaan dan niet meer. Wel uitdagingen, die je met gemak kunt oplossen. Is dit niet wat we van een ieder verlangen en verwachten? Waarom onderschatten we het dan nog steeds?

De mens zijn waarde staat niet op nummer een!