De R in de maand betekent alert zijn op je weerstand

De R in de maandDe R in de maand betekent alert zijn op je weerstand. De zomer, voorbij, en dan is het ineens alweer september. De maanden met een R in hun naam, dienen zich aan. Voor velen voelt de zomer aan, als niet zo warm, veel regen en weinig zon. Toch schijnt de zomer van 2021 in de boeken te gaan, als een normale Nederlandse zomer.

De R in de maand, betekent dat griep, waar ook een R in zit, op de loer kan liggen. En dat hoeft helemaal niet, geeft paragnost Thea van Spiritueel Rotterdam aan, als je je bewust bent van je eigen weerstand.

Onze weerstand is een hele goede graadmeter. Je kunt er heel veel aan aflezen. Ben je vaak snotterig, verkouden, snel moe, veel slapen, kribbig, niet zo geconcentreerd, vergeetachtig, kunnen dat symptomen zijn, die te maken hebben met je weerstand. Het is altijd goed om naar de symptomen te kijken, zeker als de R weer in de maand is. Wij zijn mediums en paragnosten, geen artsen, maar we weten wel heel veel af van een gezond lichaam. Daar hoort weinig of geen stress bij aan te pas te komen. Dat vermindert een mens zijn weerstand aanzienlijk.

Om je weerstand goed op peil te houden en de aankomende herfst en winter zonder griep door te komen, kun je zelf heel veel doen. Gezond eten, zoveel mogelijk groente, fruit, weinig koolhydraten, gezonde vetten. Daarnaast portie vlees en vis. Volkoren producten en melkproducten. Als je deze regelmatig afwisselt elke dag, geef je je weerstand een goede oppepper.

Met name de inname van vitamine C, en D in de R maanden kan helpen om deze maanden vol energie door te kunnen komen, geeft paragnost Thea aan. Je kunt naast gezond eten, ook extra supplementen innemen. Maar bovenal is het ook zaak om je weerstand op peil te houden, door niet stressvol te leven. En voldoende te slapen.

Stress ondermijnt onze weerstand direct. Het verstoort als het ware de balans. Door te piekeren, je zorgen te maken, zul je merken dat je daar vrij snel al last van gaat krijgen. Je weerstand daalt en dan kun je nog goed je best doen op gebied van gezonde voeding. Het lijf moet tijdens stress zo enorm zijn best doen, dat je de appels er niet tegen aan kunt eten.

Wellicht is het een goed idee, geeft paragnost Thea van Spiritueel Rotterdam aan, als je ergens mee zit, vastloopt in je relatie, of op het werk, een keer een consult met een van de mediums of paragnosten van Spiritueel Rotterdam in te plannen.

Zij kunnen jou heel fijn en goed bijstaan in stressvolle periodes. Ze overzien de situatie, ze geven je inzichten, tips en handvatten mee. Vaak voel je na één gesprek alweer volledig de batterij opgeladen en voor kom je dat je weerstand door al dat gepieker niet naar beneden duikt.

Als de R in de maand is, is het ook vaak guur weer. Dan blijven we het liefste binnen. Toch is ook tijdens de herfst en de wintermaanden elke dag een wandeling maken, heel goed om je weerstand op pijl te houden.

Een wandeling vermindert stress ook en je loopt in de buitenlucht. Wie weet schijnt het zonnetje dan ook even, doe je vitamine D en C op. Je bent tijdens de wandeling aan het aarden, geeft paragnost Thea van Spiritueel Rotterdam aan.

Zo voel je dat je weer stevig in je schoenen staat, energie hebt gekregen en vaak ook het hoofd niet meer vol zit. Je zult je hier wel toe moeten gaan zetten. Je zult merken, dat als je bewust bezig gaat met aandacht aan je weerstand te besteden. Het je gehele gestel ten goede komt.